Visst är det bra om du kan använda äppelskörden till mos och annat, men om du vill spara vinterfrukt en bit in på hösten är det bäst att bädda ordentligt för de små liven.
Svep in äpplena ett och ett i silkespapper eller tidningspapper och lägg dem luftigt i en låda. Förvara dem i en sval bod, källare eller liknande. Den idealiska temperaturen för att lagra äpplen är 0 till 5 plusgrader med hög luftfuktighet.
Man kan också frysa in äpplen. Skala, halvera och kärna ur äpplena och koka dem knappt mjuka i sockerlag. Lägg dem på en bricka och ställ dem i frysen när de har kallnat. Förpacka sedan äpplena i fryspåsar och frys in igen. Genom att först styckfrysa äpplena förhindrar man att de blir mosade när man lägger dem i påsar.
De tinade äpplena kan sedan användas i de flesta tänkbara äppelefterrätter.
Lämna en kommentar